Den gratinerade getosten på en toast serverad med en fräsch sallad Jag vet att getosten ser ut som ett ägg, men jag lovar det är getost! Receptet är taget från Tasteline. För recept klicka här! |
Oxfilé som serveras på en spegel av rödvinssås med frasig klyftpotatis och sparris
Är ingen expert på uppläggning, men oxfilén och såsen var utsökt!
Varken jag eller Jair hade lagat oxfilé förut. Så vi började med att läsa oxfilé-skolan på Tastelines hemsida. Rödvinssåsen blev överraskande god! Jair utbrast direkt att den såsen var den godaste såsen som han nånsin ätit! Jag håller me honom den var utsökt. Här kommer receptet. Det är taget från Mariells recept blogg:
Rödvinssås, 6 pers
2 schalottenlök
2 msk smör
2 msk socker
3 dl vatten
5 dl rödvin
2 msk kalvfond
2 msk soja
2 msk balsamvinäger
2 msk maizena
salt, svartpeppar
Hacka löken och fräs den i smöret. Tillsätt socker och peppar och fräs tills sockret börjar bli brunt. Späd så med vatten vin, fond, soja och balsamvinäger. Koka ihop 15 min. Sila såsen om så önskas för att få den helt slät och red sedan av till önskad tjocklek.
Ljuvlig vaniljpannacotta med hallonöverdrag Receptet är taget ifrån Recepten.se på nätet. För att se receptet klicka här! |
Vi hade en underbar start på det nya året! Go mat o sen fira vi 12-slaget med champange på balkongen! Första gången vi var tillsammans på vår balkong! Vänta bara tills sommaren kommer!!!
1 kommentar:
Va roligt att såsen blev så lyckad, blev jätteglad när jag läste inlägget och kommentaren i min blogg :)!!
Ha ett bäst 2012 nu :)!
MVH
Mariell
Skicka en kommentar